Anasayfa » Blog » Lync Phone Edition Firmware Güncellemesi

Lync Phone Edition Firmware Güncellemesi

Lync 2013 yeni birçok özellikle duyurulurken, Phone Device tarafında yeni bir ürün veya yazılım henüz duyurulmadı, yayınlanan açıklamalar Lync 2013 tarafında cihazların temel fonksiyonlarının desteklendiği yönünde, 2013 için farklı bir güncelleme paketi gelecek mi önümüzdeki dönem göreceğiz.

Aralık 2012’de yayınlanan son güncellemeyi yazımız devamında birlikte uyguluyor olacağız.,

Güncellenecek Cihazlar : Aasta 6725ip, Hp 4120

Güncelleme ile giderilen hatalara buradan erişebilirsiniz.

http://technet.microsoft.com/en-us/lync/gg131945.aspx

Ön Koşul: Lync server üzerinde Phone Device için gerekli konfigürasyonun daha önceden yapılmış olması gerekmektedir.

Son güncelleme işlemini yapmadan önce cihazlarımız üzerindeki yazılım verisyonun Menu>System Information altından kontrol ediyoruz. Mevcut cihazım 4.0.7577.4100 version, yapacğımız işlemler sonucunda cihazmız, 4.0.7577.4366  versiyona yükselecektir.

photo-3

Bu adresden indirdiğimiz CsUpdate.exe dosyasının FE üzerinde çalıştırarak, içerinde bulunan cab dosyasını güncelleme yapabileceğimiz uygun bir dizine çıkartıyoruz. Ben eski versiyonları tutabilmek adına marka ve versiyon bazında eski dosyalarıda tutabileceğim yapıda dizine çıkarıyorum.

Not: CsUpdate.cab dosyası içerisinde .nbt uzantılı dosyamız esas firmware dosyamızdır. İlgili dosya xml açıklama dosyası ve cat güvenlik dosyasını içermektedir.

1

Bu işlemden sonra Lync management Shell üzerinden Import-CsDeviceUpdate komutu ile ucupdates.cab dosyasını sunucumuza import etmemiz gerekiyor.  Import-CsDeviceUpdate  komu için kullanacağımız parametler.

–Identity” FE Sunucu FQDN (service:WebServer:[FQDN]” şeklinde kullanılması gerekmekte

–FileName Güncelleme arşiv dosya yolu

Not: Güncelleme işlemi bir web servis olarak çalışmaktadır. Front End pool üzerinde herhangi bir sunucu üzerinde bu işlem yapıldığında güncelleme dosyaları pool içerisindeki tüm sunulara otomatik olarak kopyalanır.

pre]Import-CsDeviceUpdate -Identity service:WebServer:lyncfe01.hakansen.local -FileName C:\PhoneEditionUpdate\Aastra\december2012\ucupdates.cab[/pre]

Import-CsDeviceUpdate -Identity service:WebServer:lyncfe01.hakansen.local -FileName C:\PhoneEditionUpdate\Aastra\december2012\ucupdates.cab

İmport işlemi sonra Cab dosyası açılarak C:\Program Files\Microsoft Lync Server [Version]\Web Components\DeviceUpdateFiles\ klasörüne kopyalanacaktır. Cihaz günvelleme sırasında firmware dosyasını buradan çekecektir.

Komutu uygulanmasından sonra Lync Control Panel üzerinde  Clients>Device Update alanın da yüklediğimiz firmware görünecektir.

Sistemimiz üzerindeki tüm Device’larda onaylama işlemi yapmadan önce mutlaka test cihazında güncellemeyi test etmemiz gerekmekte. Cihazlarınız özellikle üst yöneticiler tarfından kullanılıyor ise konfigürasyon bazlı bir problemini onlar üzerinde tespit etmenizi hoş olmayacaktır.

Test Cihazı Update Edilmesi

Test Device sekmesinden seri no veya MAC adresi girerek test edeceğimiz cihaz kaydını oluşturuyoruz.

3

Bu şekilde bu cihaz yeni firmware için onay vermiş oluyoruz.

4

Bu aşamadan sonra cihaz kendini Update edecektir. Update işlemini tetiklemek için cihazı yeniden başlatabiliriz.  Bu aşamadan sonra cihaz güncellemeyi algıladığında yeniden otomatik olalar yeniden başlayacak ve yeni firmware dosyasını yükleyecektir.

Onaylama işlemi yapmadan önce test için oluşturduğumuz kaydı silersek, cihaz yeniden eski firmware  dönecektir.

Güncelleme sonrası telefonumuzun firmware bilgileri aşağı

Yeni firmware için test işlemi başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra, firmware ilgili modeldeki tüm cihazların yüklenmesi için onaylayabiliriz.

Onay sonrası cihazlar birkaç saat içerisinde kendilerini güncelleyecektir. (işlemi tetiklemek için cihazları kapatıp açabilirsiniz)

1982 Ankara doğumlu, Ankara hayranı olmasada yaşayabilecek kadar sever. Sakarya Üniversitesi Bilişim Teknolojileri ve Bilgisayar Müh. yüksek lisans mezunudur. 10 Yıllı aşkın süredir Sistem, Ağ Güvenliği alanlarında etkin olarak çalışarak proje yöneticiliği ve danışmanlık hizmetleri vermektedir. Son dönemlerde Unified Communication ve Enterprise Voice alanlarında yoğun olarak çalışmakta. Yazar hakkında daha fazlasını okuyun...

Yorum yapın