Anasayfa » Blog » Lync 2010 ve 2013 için Appear Offine (Çevrimdışı Görün) Etkinleştirme

Lync 2010 ve 2013 için Appear Offine (Çevrimdışı Görün) Etkinleştirme

Ben görünmemesemde başkalarınının durumlarını görmek istiyorum diyen kullanıcı veya yöneticiler, birçok IM uygulamasında yer alan “Çevrimdışı Görün” seçeneğini Lync Client üzerinde göremediklerinde hayal kırıklığı yaşamakta. Kurumsal kullanıma çok uygun olmadğından varsayılan olarak bu özellik kapalı olarak gelmekte. Etkinleştirmek istediğimizde 2 farklı metod kullanılabiliyoruz.

1. Global client policy üzerinden bu özelliği aktif ederek, global client policy tüm lync kullanıcılarını etkileyeceğinden, yaptığımız değişiklik tüm kullanıcıları etkileyecektir.

Get-CSClientPolicy | Set-CSClientPolicy-EnableAppearOffline $ true

2. Tüm kullanıcıları etkilemesini istemediğimiz durumlarda Client uygulamanın sisteminde registry ayarı ile bu özelliği spesifik kullanıcılarda aktif edebiliyoruz. Tek bir client üzerinde aktif etmek için client üzerinde komut satırı aracılı ile aşağıdak reg degeri girilir.

Reg Add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Office.0\Lync" /V "EnableAppearOffline" /D 1 /T REG_DWORD /F

Komut satırından yapılan işlemi açıklarsak, ilgili anahtar altına bulunana EnableAppearOffline Dword degeri 1 yapılarak aktif edilir. Değişiklik sonrası Lync Client 2010 ve 2013’de görünüm aşağıdaki gibi olacaktır.

Screen-Shot-2013-01-24-at-10.10.50-PM
Screen-Shot-2013-01-24-at-10.12.42-PM

1982 Ankara doğumlu, Ankara hayranı olmasada yaşayabilecek kadar sever. Sakarya Üniversitesi Bilişim Teknolojileri ve Bilgisayar Müh. yüksek lisans mezunudur. 10 Yıllı aşkın süredir Sistem, Ağ Güvenliği alanlarında etkin olarak çalışarak proje yöneticiliği ve danışmanlık hizmetleri vermektedir. Son dönemlerde Unified Communication ve Enterprise Voice alanlarında yoğun olarak çalışmakta. Yazar hakkında daha fazlasını okuyun...

Yorum yapın